ACTUALITAT

Nou Projecte per Gandia

L'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, i el Secretari d'Estat de Transports i Mobilitat Sostenible, José Antonio Santano, han signat  el protocol de col·laboració entre el Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible i l'Ajuntament de Gandia per a la millora de les infraestructures viàries de l'entorn de la ciutat.

Aquest document suposa, segons l’alcalde, el primer pas del Pacte per les Infraestructures que des de Gandia s'ha proposat a administracions superiors i que anirà consensuat amb els agents empresarials i socials, i tots els partits polítics amb representació al ple de l'Ajuntament.

       Prieto y Santano

"Hem de fer un debat i un treball honest perquè les infraestructures són una de les grans qüestions que hem d'abordar en un futur", ha declarat Prieto qui, després de la firma ha agraït “el compromís de Santano amb la nostra ciutat”, i ha recordat que ja a l'abril va visitar Gandia per a abordar diferents assumptes relacionats amb infraestructures viàries, ferroviàries i el port; i per a treballar en la definició del Protocol que hui s'ha signat.
També ha agraït “la implicació del Ministeri a l'hora d'adjudicar el 2% Cultural que permetrà una nova intervenció de rehabilitació al Palau Ducal”.
La primera autoritat municipal ha destacat la importància del protocol de col·laboració com a eina “per a avançar i fer de Gandia una ciutat més competitiva que continue generant oportunitats. Amb aquest acord avancem més del que s'ha fet en molt de temps en un àmbit fonamental per al desenvolupament de la ciutat per aconseguir el que ja es coneix com la tercera gran transformació de la ciutat”.

El protocol compromet el Ministeri a realitzar aquestes actuacions en el menor temps possible mentre que Gandia assumirà la titularitat de la carretera d'accés a la platja (carretera Sèquia del Rei-antiga N-337), una vegada realitzada l'actuació d'humanització prevista.


Les actuacions contemplades són les següents:

1.- Duplicació de la N-332 variant de Gandia
Aquesta actuació donarà continuïtat a l'autovia A-38, duplicant la circumval·lació de Gandia en el tram comprés entre la N-332 fins a l'inici de la N-337 d'accés al port de Gandia. S'ha acordat llançar el projecte del traçat per a sotmetre'l a informe ambiental mentre s'avança en el projecte constructiu del primer tram amb les corbes de Sant Joan i l'accés a la platja com a prioritats.
2.- Millora de l'accés a la platja (carretera Sèquia del Rei - antiga N-337)
Permetrà la humanització de l'accés nord a la platja de Gandia amb la previsió de plantació d'arbrat que faça l'accés a la platja més funcional i agradable que, una vegada finalitzada, passe a ser gestionada per Gandia
3.- Atenuació de l'impacte acústic de l'autopista AP-7
Des de l'alliberament de la autopista AP7 el trànsit s'ha incrementat, pel que el Ministeri ha inclòs en el mapa contra el soroll la zona de les urbanitzacions de Marxuquera afectades.

D'altra banda, durant la trobada s'han abordat altres aspectes d'interès per al futur de la mobilitat i la connectivitat de la nostra ciutat com són:

La connexió de l'AP-7 i la CV-60 com a actuació vital per a la connexió amb el corredor mediterrani. En aquest sentit, s'ha sol·licitat una reunió entre l'Estat, la Generalitat i l'Ajuntament per a definir els enllaços.
També s'ha abordat la duplicació de la via Gandia-Cullera i l'acceleració de la Declaració d'Impacte Ambiental d'aquesta actuació.
El manteniment de l'entorn de l'estació de Renfe de Gandia també ha sigut abordat en la trobada amb l'objectiu de millorar la imatge d'aquest punt d'accés ferroviari a la ciutat.
Per altra banda, s'ha plantejat una proposta per a declarar el port com a infraestructura auxiliar del Corredor Mediterrani, la qual cosa permetria potenciar el seu desenvolupament, alhora que es reivindicarà una solució per al projecte del Tren de la Costa, plantejant el Tren-Tram Gandia-Dénia com a alternativa sostenible i de baix impacte ambiental.
Per últim, Prieto ha explicat que també s'ha acordat que durant el primer trimestre de l'any els alcaldes convoquen una Mesa de Diàleg on participen ajuntaments, Generalitat i Ministeri per a abordar la solució ferroviària i la seua viabilitat. “Hem de reunir-nos perquè totes les administracions aportem solucions que ens permeten avançar. No ens podem permetre estar parats”.

Per la seua banda, Santano ha incidit en l'estreta col·laboració entre ambdues administracions com a eina que ha permés la signatura d'aquest protocol d'actuació, ja que suposarà un impuls important per a millorar i reforçar la mobilitat sostenible i el paisatge urbà en el dia a dia dels habitants de Gandia i de les persones que visiten la ciutat.

“En abril assumírem uns compromisos i hui hem vingut a signar-los. No es tracta de parlar, es tracta de fer”, ha afirmat el secretari d'Estat, qui ha afegit que “els acords començaran a materialitzar-se amb tramitacions i informes que els facen realitat. El nostre compromís és ferm amb Gandia”.

Respecte a les ajudes del 2% Cultural al Palau Ducal, ha qualificat el projecte com a “sòlid, consistent i potent” i ha afirmat que aquesta nova intervenció incrementarà les possibilitats de l'edifici històric com a recurs turístic i eina de projecció exterior de la ciutat.




No hay comentarios:

Publicar un comentario