ACTUALIDAD

 

NO al tancament del consultori mèdic de Benipeixcar i Beniopa

Creada
19 de mayo de 2024

Por qué es importante esta petición

Iniciada por Paula OC

Des de l'Associació de Veïns de Benipeixcar, hem tingut coneixement que el passat 19 d'abril ha sigut publicat un anunci per part de la Generalitat Valenciana presidida per Carlos Mazón per a la modificació del mapa sanitari de la Comunitat Valenciana, amb modificació d'adscripció de professionals sanitaris del municipi de Gandia, pel qual s'aprova el nou mapa sanitari de Gandia.

Per això, en defensa dels interessos dels veïns i veïnes que resulten afectats per la proposta anunciada d'eliminar els consultoris auxiliars, arran de l'obertura del nou centre de salut de Roís de Corella, fem aquest escrit d'al•legacions.

En primer lloc, considerem que Benipeixcar no està per a perdre serveis públics. Així, des del moviment veïnal de Benipeixcar hem d'impedir que l'obertura del nou centre de salut de Roís de Corella supose retallades en els serveis d'atenció sanitaria al nostre barri. Cal recordar que a Benipeixcar, el fet de disposar d'un consultori mèdic tota la vida s'ha considerat un servei básic i primordial heretat de quan era un municipi independent, per allò d'eixe concepte, tan important i tan arrelat, del metge del poble.

També hem de considerar que a Benipeixcar viu molta gent gran. I, si el metge i l'infermer isqueren d'ací, perjudicaria l'entramat social d'aquesta zona.

Així, a Benipeixcar s'ha creat una gran alarma social davant el fet que el nostre consultori auxiliar puga tancar-se per a sempre. Per això, tot el veïnat, en companyia de les associacions de Benipeixcar estem més units que mai per tal de reivindicar i anar on siga menester perquè el servei mèdic que es presta al nostre poble, sobretot a la gent gran, no desaparega.

Es pot dir més fort, però no més clar: no anem a permetre que es tanque un històric consultori en una zona on la població majoritàriament està envellida. En molts casos es tracta de persones majors que a penes poden desplaçar-se des de sa casa al consultori. Parlem, en la seua gran majoria, de persones d'avançada edat que per distància no poden anar a un altre centre.

Reivindiquem que Benipeixcar tinga una sanitat de qualitat, digna i equitativa; volem tindre l'assitència sanitària que necessitem i ens mereixem. Si el centre de salut de Roís de Corella absorbeix el consultori auxiliar de Benipeixcar, significaria un greu perjudici i tot un pas enrere per a Benipeixcar. Tot plegat, si el consultori auxiliar de Benipeixcar desapareix, repercutirà negativament en els pacients amb malalties cròniques, persones vulnerables i gent gran o depenent que viu al nostre poble.

No oblidem que el fet de no disposar de metge a Benipeixcar seria tot un hàndicap per a una zona que afronta des de fa molts anys un envelliment progressiu de la seua població, on sobretot la gent gran necessita cada vegada més estar millor atesa i millor cuidada.

Per acabar, hem de tindre en consideració que l'atenció primària és beneficiosa quan és accessible, propera i longitudinal, i quan es realitza per un mateix professional amb el qual es creen vincles de confiança, raó més sólida per a reivindicar el manteniment del consultori auxiliar mèdic de Benipeixcar.

En defensa de la salut i de la qualitat de vida del nostre veïnat; en suport dels usuaris d'aquest consultori, diguem NO AL FET QUE BENIPEIXCAR y BENIOPA ES QUEDE SENSE METGE!

           

1 comentario:

VARÓNEWS

¡EXTRA!  ¡EXTRA! ¡EXTRA!  ¡ YA SOMOS MÁS DE 8.000 ! Co mencé esta aventura un 10 de enero de   2024.    En 5 meses hemos alcanzado 8.105 ent...