Alcem Persianes L'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, acompanyat per la regidora d'Economia, Empresa, Ocupació i Comerç, Elena Moncho, ha presentat a l'Urbalab el Pla Alcem Persianes. Una iniciativa que es desenvolupa sota el paraigua d’Avant Gandia, i que pretén impulsar el comerç local i l’activitat emprenedora. Es tracta del quart programa d'aquesta estratègia després de posar en marxa el Pla Vivenda per a facilitar l’accés a l’habitatge; el Pla Resol, per a la millora d'infraestructures esportives; i el Pla Parlem, destinat a ajudar a superar el malestar psicològic dels joves.
El Pla 'Alcem Persianes' té com a objectiu afavorir l'obertura de nous comerços, facilitar la creació de nous llocs de treball, ajudar els negocis que ja estan oberts, facilitar la transmissió generacional dels negocis de sempre i millorar l'experiència de compra dels clients, i tot, alhora que es millora la competitivitat, es digitalitzen els negocis, i es desenvolupa un entorn atractiu i còmode per als compradors. "El comerç és una part molt important de la generació d'economia a la ciutat i hem de donar respostes a les necessitats", ha afirmat l'alcalde.
El Pla està estructurat en tres blocs:
1.- AJUDES I SUBVENCIONS
La primera línia contempla fins a un màxim de 5.000 euros les despeses d'adequació, reformes del local i adquisició de mobiliari i maquinària per posar en marxa un nou comerç. A aquesta quantitat se sumaran fins a 2.000 euros si el nou negoci suposa l'alta d'autònom de l'emprenedor o emprenedora, i si es contracta una persona, s'atorguen 500 euros addicionals més. Amb això, qualsevol persona que vulga obrir un nou comerç Gandia podrà accedir a un ajuda directa de fins a 7.500 euros.
La segona línia d'ajuda és l'assessorament que es prestarà des de l'Oficina 'Invertir en Gandia' perquè els emprenedors puguen accedir a ajudes i línies de finançament d'altres administracions i entitats com l'IVF (Institut Valencià de Finances), ENISA (Empresa Nacional d'Innovació) o l'ICO (Institut de Crèdit Oficial).
2.- PROMOCIÓ DE L'ACTIVITAT
L'Ajuntament posarà en marxa tota una sèrie de recursos que serviran de reclam publicitari dels comerços i d'interacció entre l'oferta i la demanda per fomentar l'activitat. D'aquesta manera, es contempla la posada en marxa d'una plataforma web, que facilitarà el contacte entre els propietaris dels comerços que volen traspassar el negoci i les persones interessades a adquirir-lo; es difondrà informació sobre les diferents associacions comercials, mercats ambulants, fires des del web de comerç; es posarà en marxa una Fira d'Oportunitats de negoci, amb franquícies i traspassos disponibles per posar en marxa nous negocis a la nostra ciutat; es continuarà a la línia de foment dels pàrquings públics; es posarà en marxa una ludoteca que complementarà la sala de lactància ja existent, tot a fi d'afavorir i fer més còmoda l'acció de compra.
En la línia de promoció de l'activitat econòmica, Prieto ha destacat que els 20 comerços adherits al Xec Escolar-Cultural ja han gestionat més de 5.500 xecs.
Finalment, també es preveu millorar l'entorn urbà i finalitzar el parc infantil al parc Ausiàs March.
3. DINAMITZACIÓ COMERCIAL AMB ESDEVENIMENTS
La tercera línia passa per potenciar tots aquells esdeveniments i actes que ajuden a dinamitzar el comerç local com són la Fira i Festes, les Falles, la Fira del Motor, o els festivals musicals, entre altres iniciatives com Botigues al Carrer o el Destapat.
Com a conclusió, Prieto ha informat que en pocs dies es constituirà el Consell Econòmic i Social on es presentaran tots els plans de l'estratègia Avant Gandia i s'avançaran algunes iniciatives que s'estan estudiant. A més, "abordarem els protocols d'infraestructures del Ministeri i de la Generalitat que són essencials per potenciar la ciutat i que ja tenim en una fase avançada de negociació".
Per la seua banda, Elena Moncho, ha incidit que els objectius del programa permetran millorar el teixit empresarial de la ciutat i atraure nous compradors.
Sobre les ajudes a l'obertura d'un nou local ha explicat que l'ajuda serà d'un 80% del pressupost fins a un màxim de 5.000 euros que es podrien gastar en reformes, compra de mobiliari o maquinària. "Volem que l'obertura i l'inici d'un negoci siga més fàcil", ha afirmat l'edil qui ha destacat que l'ajuda es concedirà de forma prèvia per facilitar l'obertura de l'establiment i que es podrà tramitar des de la Seu Electrònica de l'Ajuntament o presencialment a l'Oficina 'Invertir a Gandia'.
Les ajudes es podran sol·licitar fins al 30 de novembre o fins a finalitzar els fons i s'hauran de justificar abans del 31 de desembre.
Finalment, la regidora delegada de Comerç ha destacat que l'Oficina 'Invertir a Gandia' també gestiona gratuïtament l'alta d'autònom o la constitució d'una empresa. A més, s'ofereix assessorament quant al Pla de Viabilitat d'un negoci o ajuts i subvencions d'altres entitats. "L'Oficina 'Invertir a Gandia' és el punt de referència de l'activitat emprenedora, comercial i inversora de la ciutat", ha finalitzat.
Ok
ResponderEliminar