CULTURA



El Teatre Serrano de Gandia  amb una variada programació de tardor.

El Teatre Serrano inicia el pròxim 8 d'octubre la programació dissenyada per  oferir durant l'últim trimestre de l'any.


L'agenda començarà amb 'Casta Diva', un espectacle de la Camerata Lírica d'Espanya on cinc cantants interpretaran les més importants àries i duos del món de l'òpera, així com altres peces melòdiques modernes d'artistes com Céline Dion, Mariah Carey o Whitney Houston.
El 23 d'octubre serà el torn de 'Tosca', una òpera de Giacomo Puccini que se situa a Roma i explica la història tràgica de Floria, Mario i Scarpia de la mà d'Òpera 2001.
Els espectacles d'octubre s'acabaran el dia 26, amb la companyia saforenca Quadern d'Assajos, que durà a terme 'La hojarasca'.
Novembre començarà amb 'La mujer de negro', interpretada per Olympia Metropolitana. Aquesta obra de terror explica la història d'Arthur Kipps, un advocat que contracta un teatre i lloga els serveis d'un actor professional perquè l'ajude a recrear un estrany succés que va viure la seua família.



La programació continuarà el dia 17 de novembre amb València Dancing Forward, una associació sense ànim de lucre on els ballarins pujaran a l'escenari per dur a terme cinc peces de diferents estils neoclàssics i diverses tendències actuals.
El 29 de novembre, Bambalina Teatre Practicable interpretarà la coneguda obra d''Edip rei' i el 8 de desembre, Amics del Teatre farà el mateix amb 'Odissea espacial'.
El 15 de desembre, el grup Focus traurà Gandia 'Un amor particular', comèdia romàntica i musical en què Mara Jiménez i Xavi Navarro interpretaran Valeria i Fonsi, dues persones molt diferents disposades a superar totes les barreres per viure el seu amor.

Off i Vania Produccions tancaran la temporada amb 'Los amigos de ellos dos', una obra en què la coneguda actriu Malena Alterio i l'actor David Lorente donaran vida a Eli i Nicolás, una parella que fa dotze anys que queda amb els mateixos amics cada dijous per sopar.


Respecte als horaris, 'Casta Diva', 'Tosca', 'La fullaraca', 'La dona de negre', 'Èdip rei' i ''Los amigos de ellos dos' seran a les 20 h, mentre que la resta de funcions començaran a les 19 h.

Per conéixer els preus de cada espectacle, es pot consultar la pàgina web d'Instanticket, on ja es poden adquirir totes les entrades.

ACTUALIDAD

      Alcem Persianes               
 L'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, acompanyat per la regidora d'Economia, Empresa, Ocupació i Comerç, Elena Moncho, ha presentat   a l'Urbalab el Pla Alcem Persianes. Una iniciativa que es desenvolupa sota el paraigua d’Avant Gandia, i que pretén impulsar el comerç local i l’activitat emprenedora. Es tracta del quart programa d'aquesta estratègia després de posar en marxa el Pla Vivenda per a facilitar l’accés a l’habitatge; el Pla Resol, per a la millora d'infraestructures esportives; i el Pla Parlem, destinat a ajudar a superar el malestar psicològic dels joves.

El Pla 'Alcem Persianes' té com a objectiu afavorir l'obertura de nous comerços, facilitar la creació de nous llocs de treball, ajudar els negocis que ja estan oberts, facilitar la transmissió generacional dels negocis de sempre i millorar l'experiència de compra dels clients, i tot, alhora que es millora la competitivitat, es digitalitzen els negocis, i es desenvolupa un entorn atractiu i còmode per als compradors. "El comerç és una part molt important de la generació d'economia a la ciutat i hem de donar respostes a les necessitats", ha afirmat l'alcalde.


El Pla està estructurat en tres blocs:


1.- AJUDES I SUBVENCIONS

La primera línia contempla fins a un màxim de 5.000 euros les despeses d'adequació, reformes del local i adquisició de mobiliari i maquinària per posar en marxa un nou comerç. A aquesta quantitat se sumaran fins a 2.000 euros si el nou negoci suposa l'alta d'autònom de l'emprenedor o emprenedora, i si es contracta una persona, s'atorguen 500 euros addicionals més. Amb això, qualsevol persona que vulga obrir un nou comerç Gandia podrà accedir a un ajuda directa de fins a 7.500 euros.
La segona línia d'ajuda és l'assessorament que es prestarà des de l'Oficina 'Invertir en Gandia' perquè els emprenedors puguen accedir a ajudes i línies de finançament d'altres administracions i entitats com l'IVF (Institut Valencià de Finances), ENISA (Empresa Nacional d'Innovació) o l'ICO (Institut de Crèdit Oficial).


2.- PROMOCIÓ DE L'ACTIVITAT

L'Ajuntament posarà en marxa tota una sèrie de recursos que serviran de reclam publicitari dels comerços i d'interacció entre l'oferta i la demanda per fomentar l'activitat. D'aquesta manera, es contempla la posada en marxa d'una plataforma web, que facilitarà el contacte entre els propietaris dels comerços que volen traspassar el negoci i les persones interessades a adquirir-lo; es difondrà informació sobre les diferents associacions comercials, mercats ambulants, fires des del web de comerç; es posarà en marxa una Fira d'Oportunitats de negoci, amb franquícies i traspassos disponibles per posar en marxa nous negocis a la nostra ciutat; es continuarà a la línia de foment dels pàrquings públics; es posarà en marxa una ludoteca que complementarà la sala de lactància ja existent, tot a fi d'afavorir i fer més còmoda l'acció de compra.
En la línia de promoció de l'activitat econòmica, Prieto ha destacat que els 20 comerços adherits al Xec Escolar-Cultural ja han gestionat més de 5.500 xecs.
Finalment, també es preveu millorar l'entorn urbà i finalitzar el parc infantil al parc Ausiàs March.


3. DINAMITZACIÓ COMERCIAL AMB ESDEVENIMENTS
La tercera línia passa per potenciar tots aquells esdeveniments i actes que ajuden a dinamitzar el comerç local com són la Fira i Festes, les Falles, la Fira del Motor, o els festivals musicals, entre altres iniciatives com Botigues al Carrer o el Destapat.

 Com a conclusió, Prieto ha informat que en pocs dies es constituirà el Consell Econòmic i Social on es presentaran tots els plans de l'estratègia Avant Gandia i s'avançaran algunes iniciatives que s'estan estudiant. A més, "abordarem els protocols d'infraestructures del Ministeri i de la Generalitat que són essencials per potenciar la ciutat i que ja tenim en una fase avançada de negociació".


Per la seua banda, Elena Moncho, ha incidit que els objectius del programa permetran millorar el teixit empresarial de la ciutat i atraure nous compradors.
Sobre les ajudes a l'obertura d'un nou local ha explicat que l'ajuda serà d'un 80% del pressupost fins a un màxim de 5.000 euros que es podrien gastar en reformes, compra de mobiliari o maquinària. "Volem que l'obertura i l'inici d'un negoci siga més fàcil", ha afirmat l'edil qui ha destacat que l'ajuda es concedirà de forma prèvia per facilitar l'obertura de l'establiment i que es podrà tramitar des de la Seu Electrònica de l'Ajuntament o presencialment a l'Oficina 'Invertir a Gandia'.
Les ajudes es podran sol·licitar fins al 30 de novembre o fins a finalitzar els fons i s'hauran de justificar abans del 31 de desembre.

         Elena Moncho

Finalment, la regidora delegada de Comerç ha destacat que l'Oficina 'Invertir a Gandia' també gestiona gratuïtament l'alta d'autònom o la constitució d'una empresa. A més, s'ofereix assessorament quant al Pla de Viabilitat d'un negoci o ajuts i subvencions d'altres entitats. "L'Oficina 'Invertir a Gandia' és el punt de referència de l'activitat emprenedora, comercial i inversora de la ciutat", ha finalitzat.

 

CULTURA

El Teatre Serrano de Gandia  amb una variada programació de tardor. El Teatre Serrano inicia el pròxim 8 d'octubre la programació dissen...